Vrijdag 31 maart: International Transgender Day of Visibility

IMG_20160522_141747Vrijdag 31 maart is het ‘International Transgender Day of Visibility’, de dag van de zichtbaarheid van transgenders, is in het leven geroepen om het leven en de behaalde prestaties van transgenders te vieren. Daarnaast staat deze dag stil bij de discriminatie waarmee de leden van deze gemeenschap te maken hebben.

De dag werd in het leven geroepen in 2009 door de Amerikaanse transgender-activist Rachel Crandall. als een reactie op het gebrek aan transgender-feestdagen. De enige officiële transgenderdag was tot dan toe de Transgender gedenkdag in november, waarop transgender slachtoffers worden herdacht, maar dag waarop transgenders in het zonnetje werden gezet, bestond er niet. De eerste Transgender Day of Visibility vond plaats op 31 maart 2009 en werd al gauw overgenomen in andere landen.

Lees ook:Transgender Gedenkdag 2014
Lees ook:Transgender Gedenkdag 2008
Lees ook:Zondag 20 november: Nationale Transgender Gedenkdag in Amsterdam
Lees ook:Transgender Day of Remembrance
Lees ook:Internationale Transgender Gedenkdag in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>