Transgender Gedenkdag 2014

Donderdag 20 november is de International Transgender Day of Remembrance, om de transgenders te herdenken die zijn vermoord en de aandacht te richten op nog altijd voortwoekerend transfoob geweld.  De dag werd in 1998 in het leven geroepen door Gwendolyn Ann Smit, een transvrouw, graficus, columniste en activiste, om de dood van Rita Hester in Massachusetts te herdenken. In 2010 werd de dag inmiddels in 185 steden in meer dan 20 landen gehouden.

In Nederland wordt op zaterdag 22 november de jaarlijkse Transgender Gedenkdag gehouden. De herdenking van vermoorde transgenders vindt in Nederland voor de tiende keer plaats, dit jaar in Maastricht. Na een middagprogramma bij COC-Limburg vertrekt in 19.30 uur een stille tocht naar het Herdenkingsplein. Daar worden de slachtoffers herdacht en houdt onder meer COC-voorzitter Tanje Ineke een toespraak. In Amsterdam is donderdag 20 november vanaf 18.45 uur een herdenkingsbijeenkomst bij het Homomonument.

Zie ook: Dolly Bellefleur krijgt Andreaspenning

Lees ook:Dodenherdenking LHBT’s 2015
Lees ook:Transgender Gedenkdag 2011
Lees ook:Zondag 20 november: Nationale Transgender Gedenkdag in Amsterdam
Lees ook:Roze aandeel bij Dodenherdenkingen 2016
Lees ook:Dodenherdenking LHBT’s 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>