Homobar Amsterdam moet sluiten na drie overtredingen

IMG_20160516_131529Homobar Habibi Ana is haar vergunning kwijt: het café na drie overtredingen per 2 maart de deuren sluiten. Het eerste en enige Arabische homocafé in de Lange Leidsedwarsstraat  ‘verzamelde’ drie overtredingen en moet daarom dicht van het stadsdeel Centrum, dat sinds september de regel ‘three strikes – you’re out’ hanteert. Het is het eerste café dat het slachtoffer van de nieuwe regeltjes wordt.

 

 Één van de overtredingen was op 29 december: toen was een uur na sluitingstijd de sfeerverlichting nog aan, klonk er muziek, stonden er gevulde glazen en zaten er nog negen bezoekers. Habibi Ana is het eerste café dat door deze regel wordt getroffen. De eigenaar kreeg een brief: ‘Uw horecabedrijf moet met ingang van 2 maart 12.00 uur gesloten zijn en blijven.’ De tent blijft gesloten, tot de eigenaar een nieuwe vergunning heeft aangevraagd en kan aantonen niet opnieuw in de fout te gaan.

Lees ook:Homocafé ‘t Leeuwtje Amsterdam onverwacht gesloten
Lees ook:Habibi Ana viert einde Ramadan in club Havanna
Lees ook:Club Havana in Amsterdam alweer dichtgespijkerd
Lees ook:Eigenaar The Eagle overleden
Lees ook:Geruchten uit de Amsterdamse homohoreca

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>