Vrijwilligers COC winnen Jos Brink Prijs 2011

De vrijwilligers van het COC zijn vandaag in het zonnetje gezet en hebben de Jos Brink Prijs 2011 gewonnen. Minister Marja van Bijsterveld (CDA) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap reikte de homo-emancipatieprijs zondag 15 mei uit in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De tweejaarlijkse prijs (tienduizend euro en een kunstwerk) gaat naar een persoon, groep of instelling die een fundamentele bijdrage leverde aan de verbetering van de positie van de roze medemens.

 

Naast de COC  vrijwilligers waren de vereniging Orpheus en Boris Dittrich genomineerd. De jury (Sonja barend, Erwin Olaf, Claudia de Breij, Wim van der Camp en Sophie Hilbrand) koos voor de vrijwilligers vanwege ‘hun tomeloze inzet’ in de afgelopen decennia: ‘sinds de Tweede Wereldoorlog zetten vrijwilligers van het COC zich in voor de homo-emancipatie van ons land, aldus het juryrapport. Het COC is vereerd: ‘ Dat Nederland een van de meest homovriendelijke landen ter wereld is, is mede te danken aan al die duizenden mensen die zich de afgelopen 65 jaar voor het COC hebben ingezet’, zei COC voorzitter Vera Bergkamp. De Jos Brink Prijs werd voor de tweede keer uitgereikt. In 2009 ging de prijs naar Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant.

Lees ook:Wie wint de Jos Brink Prijs?
Lees ook:Nominaties gezocht voor Jos Brinkprijs
Lees ook:Henk Krol wint eerste Jos Brink prijs
Lees ook:Henk Krol maakt tweemaal kans op Jos Brink prijs
Lees ook:COC trots op nominatie vrijwilligers voor staatsprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>