Henk Krol maakt tweemaal kans op Jos Brink prijs

Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay krant, is tot twee keer toe genomineerd voor de Jos Brink Prijs. Deze nieuwe homo-emancipatieprijs wordt zondag 17 mei 2009 voor het eerst uitgereikt: op de Internationale Dag tegen Homofobie (IDAHO). Minister Plasterk van Emancipatiezaken stelde de prijs vorig jaar in, om mensen te eren, die veel hebben betekend voor de emancipatie van homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders. Een keer in de twee jaar kent de regering deze prijs toe aan mannen, vrouwen, groepen of instellingen die een fundamentele bijdrage hebben geleverd aan de verbetering van de positie van de roze medemens in onze samenleving.

 

De prijs bestaat uit een geldbedrag van tienduizend euro en een kunstvoorwerp. Krol is genomineerd als individu en als lid van de groep mensen die zich hard maakte voor de invoering van het homohuwelijk. Andere genomineerden zijn: Boris Dittrich, voormalig leider van D66, homostichting PANN (die dit jaar 40 jaar bestaat) en de vereniging Orpheus, die mensen helpt die een heteroseksuele relatie hebben, maar ook homoseksuele gevoelens hebben. De uitreiking vindt plaats vanaf 14.30 uur in de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3. De jury bestaat uit Wim van der Camp (voorzitter), Sonja barend, Erwin Olaf, Claudia de Breij en Sophie Hilbrand.

Lees ook:Henk Krol wint eerste Jos Brink prijs
Lees ook:Vrijwilligers COC winnen Jos Brink Prijs 2011
Lees ook:COC trots op nominatie vrijwilligers voor staatsprijs
Lees ook:Michiel de Ruyterprijs 2017 voor Henk Krol
Lees ook:Onderzoek naar mogelijk subsidiemisbruik Henk Krol

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Henk Krol maakt tweemaal kans op Jos Brink prijs

  1. Aanvulling

    ” De gelegenheidscoalitie rond de openstelling van het burgerlijk huwelijk bestaande uit de initiatiefnemers Jan Wolter Wabeke en Henk Krol, en verder uit Kees Waaldijk, Loes Gijbels, Frans Stello en Gerard Kuijpers, die een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan dit initiatief. ”
    Zij hebben met name in de jaren ’90 hiervoor gelobbyed, vanaf 1 april 2001 konden de eerste paren van hetzelfde geslacht met elkaar officieel huwen.

      /   Reply  / 
  2. Aanvulling

    Wie wordt er gemist op deze short-list voor deze Nederlandse staatsprijs voor homo-emancipatie ?

    Bijvoorbeeld :

    Prof. dr. Rob Tielman, socioloog, langjarig bestuurder, onderzoeker, publicist en oprichter vakgroep Homo-studies in Utrecht

    André van Wanrooij, langjarig voorzitter en bestuurder COC-Breda; tevens mede-oprichter (met wijlen John Blankenstein en Giovanni Nijenhuis) en voorzitter van Homo-LesBische Federatie Nederland ( HLBF.nl in 2004 ), D66-er, en voorvechter voor gelijke rechten voor holebi’s in het hele Koninkrijk der Nederlanden, waaronder aanjager juridische procedures tegen Arubaanse overheid aangaande gelijkberechtiging in Aruba (en Nederlandse Antillen) van getrouwde paren van hetzelfde geslacht .

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Henk Krol wint eerste Jos Brink prijs | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>