COC trots op nominatie vrijwilligers voor staatsprijs

COC Nederland is buitengewoon trots dat de vrijwilligers van het COC zijn genomineerd voor de Jos Brink Prijs, de staatsprijs voor de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Minister Van Bijsterveldt van OCW maakte de nominatie op dinsdag 3 mei bekend  (bron: persbericht) .

 

‘Een eervolle blijk van erkenning voor al het werk dat duizenden vrijwilligers sinds de oprichting van het COC, vijfenzestig jaar geleden, hebben verzet, ’ zegt Vera Bergkamp (voorzitter COC Nederland). ‘Ik ben trots op deze mensen. Door hun inspanningen is de positie van LHBT’s in Nederland de afgelopen decennia echt verbeterd; van school tot ouderenzorg, van wetgeving tot religieuze kring.’ Ze roept homo’s en hetero’s op om zelf vrijwilliger bij het COC te worden, ‘want alleen samen kunnen we Nederland LHBT-vriendelijker maken’. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op [email protected] of via de regionale COC’s.

De Jos Brink Prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan groepen of instellingen die een fundamentele bijdrage hebben geleverd aan de verbetering van de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgender personen. In 2009 ontving Henk Krol de prijs voor zijn tomeloze inzet voor de homo-emancipatie in Nederland en daar buiten. Dit jaar zijn ook Boris Dittrich en Vereniging Orpheus genomineerd. Op 15 mei maakt minister Van Bijsterveldt bekend welke genomineerde de staatsprijs dit maal in de wacht sleept.

Lees ook:Vrijwilligers COC winnen Jos Brink Prijs 2011
Lees ook:Henk Krol maakt tweemaal kans op Jos Brink prijs
Lees ook:Kandidaten voor Jos Brink Prijs 2017: aanmelden kan tot 1 maart
Lees ook:Nominaties gezocht voor Jos Brinkprijs
Lees ook:Chris Meloni (‘I Am Gay and Muslim’) genomineerd voor LHBT-Innovatieprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>