Lion Noir eerdaags open in Reguliersdwarsstraat

IMG_20160514_140537Na een lange reeks van sluitingen eerder dit jaar, wordt er binnenkort eindelijk weer een nieuwe zaak geopend in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat. Casper Reinders, eigenaar van zeer trendy zaken als Jimmy Woo en Bo Cinq, zal hier een geheel nieuw horecaconcept beginnen, onder de naam Lion Noir. De openingsdatum is nog niet bekend. Lion Noir komt in het fraaie 18e-eeuwse pand waar tot 1 november het chique restaurant Het Tuynhuys zat (bron: persbericht).

 

Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe inrichting met verrassende en uiteenlopende elementen, zoals camouflagebehang, opgezette pauwen en 17e-eeuwse tapijten. Deze nieuwe zaak zal een welkome aanwinst en een inspirerende impuls zijn voor de Reguliersdwarsstraat, op homogebied op dit moment op sterven na dood, sinds alle grote homohorecazaken van wijlen Sjoerd Kooistra gesloten werden. Zoals de andere horecazaken van Reinders, zal ook Lion Noir zich waarschijnlijk niet speciaal op een homopubliek richten, maar met het nieuwe concept en het gewaagde interieur wel in de voetsporen treden van eerdere spraakmakende zaken in deze straat.

Lees ook:Gay café April heropent in juli
Lees ook:Reguliersdwarsstraat sluit dramatisch jaar hoopvol af
Lees ook:Mobiele website voor Reguliersdwarsstraat Amsterdam
Lees ook:Bar ‘April’ werd ‘Ludwig’, en heet nu ‘A l’Elephant du Congo’
Lees ook:Kooistra’s laatste homoclub in Reguliersdwarsstraat dicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>