Reguliersdwarsstraat sluit dramatisch jaar hoopvol af

IMG_20160514_140537Ter gelegenheid van Pink Christmas wordt in de Reguliersdwarsstraat aandacht besteed aan de historie van de grote homohorecazaken. Door de sluiting van zaken van wijlen horecamagnaat Sjoerd Kooistra was de Roze Kerstmarkt afgelopen zaterdag niet in de Reguliersdwarsstraat, maar rondom de homokroegen op de Zeedijk te vinden. De ooit roemruchte Amsterdamse homohorecastraat sluit een dramatisch verlopen 2010 af, maar ziet het nieuwe jaar hoopvol tegemoet. Zo is eerder deze maand een goed ontvangen nieuw restaurant/bar geopend: Lion Noir is voor de vroegere Havana een nieuwe exploitant gevonden die deze zaak spoedig wil heropenen (bron: persbericht).

Begin januari worden de resultaten gepresenteerd van een enquête over het uitgaan in de Reguliersdwarsstraat, waar meer dan 1000 mensen aan hebben deelgenomen. Aan de deuren van Havana, April, Soho, Exit en ARC, die allemaal eerder dit jaar gesloten werden, zijn geïllustreerde posters opgehangen met een beschrijving van de geschiedenis van de betreffende zaak. Buitenlandse bezoekers komen veelal nietsvermoedend hierheen en treffen dichte deuren aan: zij kunnen lezen dat de sluiting slechts tijdelijk is, aldus de aankondiging. Voor meer informatie over de actuele situatie én over de geschiedenis van de straat wordt verwezen naar de website www.reguliers.net.

Lees ook:Kooistra’s laatste homoclub in Reguliersdwarsstraat dicht
Lees ook:Bijna alle homohoreca in Reguliersdwarsstraat terug
Lees ook:Eerste grote homocafé heropent in de Reguliers
Lees ook:Club Havana in Amsterdam alweer dichtgespijkerd
Lees ook:Bar Havana nu alweer gesloten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Reguliersdwarsstraat sluit dramatisch jaar hoopvol af

  1. sportingact

    Dat hoop ik ook, maar zie het somber in. Vooralsnog vieren vele amsterdamse homo’s kerst en oud/nieuw in Berlijn, Barcelona of Praag waar het veel fijner toeven is dan in amsterdam. Het algemene klimaat voor de homo-beweging in amsterdam is ronduit slecht.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>