Rotterdamse ondernemer wil Reguliersdwarsstraat doen herleven

IMG_20160514_140537De Rotterdamse ondernemer Ben Groos heeft een plan ingediend om de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat te doen herleven. Dat meldt reguliers.net, de site van Nederlands beroemdste homohorecastraat, totdat de ene na de andere homotent door de perikelen rondom Kooistra zijn deuren moest sluiten. Groos diende zijn plan in bij de gemeente Amsterdam, bierbrouwer Heineken en ‘diverse andere partijen’.

 

Enkele belangrijke punten uit zijn plan zijn de samenwerking tussen de horeca, instellen van aantrekkelijke daghoreca, de straat opnieuw aantrekkelijk maken voor bezoekers en nieuwe horeca-exploitanten en de veiligheid handhaven. Volgens Groos ‘kan en moet de gemeente een grote rol spelen’ bij veiligheid en om het verstrekken van vergunningen. Zelf wil hij club Exit overnemen: de naam en het karakter van de zaak zouden grotendeels gehandhaafd blijven. Naast Groos hebben zich tientallen andere ondernemers gemeld die interesse hebben in het hele Kooistra imperium, of in afzonderlijke zaken. Zo deed de Brabantse vastgoedondernemer en horecaverpachter Laurens Meijer een bod op het onroerend goed (exclusief de woningen) en zo’n twintig horecazaken uit de boedel van Kooistra. Overigens had hij geen interesse in de zaken in de Reguliersdwarsstraat.

Lees ook:Homohoreca mogelijk dupe van wanbetalingen Kooistra
Lees ook:Ook homoclub Soho met sluiting bedreigd
Lees ook:Kooistra’s laatste homoclub in Reguliersdwarsstraat dicht
Lees ook:Big Brother in homoland
Lees ook:Lion Noir eerdaags open in Reguliersdwarsstraat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>