Folsom Europe straatfeest in Berlijn

IMG_20160515_120958In San Francisco bestaat het al 25 jaar: een groot straatfeest voor fans van leer en de ietwat ruigere scène: de Folsom Street Fair. In Berlijn vindt 6 september 2008 het eerste lustrum plaats: de 5e editie van Folsom Europe. Van 12.00 tot 22.00 uur komt de Europese leer- en fetisj scene bijeen in de omgeving van de Fuggerstrasse/Welserstrasse in het westen van Berlijn. In de tachtiger jaren, toen de muur er nog stond, was dit een wijk met veel homo (en leer)tenten. De bezoekers komen uit heel Europa.

Wat kunnen de bezoekers verwachten: (leer- en fetisj-) verenigingen, nachtclubs, bars en bedrijven uit Berlijn, Duitsland en Europa, en sponsoren van Folsom Europe. Dj’s uit de clubscène van Europa komen geheel belangeloos muziek draaien. In San Francisco is het feest op Folsom Street goed voor 300.000 bezoekers per jaar: het vindt dit jaar op 28 september plaats. In 2003 gingen de organisatoren van Folsom Street Fair, het grootste leerfeest ter wereld, rond de tafel zitten met Duitse leerfans. Het jaar erop was het eerste straatfeest Folsom Europe een feit. Met meer dan 20.000 bezoekers is het inmiddels het grootste leer –en fetisj evenement in Europa.
Zie ook ‘Lederpott Dortmund‘ en ‘Ledertreffen Hamburg‘.

 

 

Lees ook:Fetisj straatfeest hoogtepunt Folsom Europe in Berlijn
Lees ook:Folsom Street Fair in San Francisco
Lees ook:Folsom Street Fair 2010
Lees ook:Folsom Street Fair in San Francisco
Lees ook:Fetisj straatfeest Folsom Europe in Berlijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “Folsom Europe straatfeest in Berlijn

  1. Pieter

    Klein schrijffoutje: ‘fetisj’ schrijf je met -sj in het nederlands en in het engels met -sh.
    Het initiatief voor Folsom Europe kwam overigens niet van de Amerikanen zelf maar vanuit Duitsland. (Detail, I know, maar juist is juist…;-))

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>