Leger in uniform verboden op Canal Parade

De CDA staatssecretaris Jack de Vries vond het legeruniform niet passen bij de uitbundigheid van welke parade dan ook. Hij verbood militairen dan ook om afgelopen zaterdag in uniform deel te nemen aan de Canal Parade. Het zou volgens hem de waardigheid van het uniform aantasten. Dat schrijft het Parool vandaag. Hij liet dit al weken geleden weten aan militairen die wilden meevaren.
Zie ook 'Roze Zaterdag en Veteranendag op dezelfde dag'.

Volgens de woordvoerder die dit vertelde, ging het de bewindsman er niet om dat het een homogebeuren was: hij vond de uitbundigheid in het algemeen ongepast: ‘Als je een uniform draagt, hoor je niet te verschijnen op welk feest dan ook.’ In burger mochten ze wel meevaren. Om te laten zien dat er in het leger ook homo’s zitten, zijn militairen altijd aanwezig bij homoactiviteiten, zoals Roze Zaterdag. De vorige staatssecretaris, Cees van der Knaap, was vorig jaar aanwezig op Roze Zaterdag in Bergen op Zoom.

Lees ook:Militairen mogen in uniform naar Gay Pride
Lees ook:Homo militairen boos over verbod deelname Canal Parade
Lees ook:Militairen op Canal Parade platvloers
Lees ook:Militairen mogen meevaren in Canal Parade
Lees ook:Vijf generaals op defensieboot Gay Parade

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Leger in uniform verboden op Canal Parade

 1. Tonnie Tulle

  Zal nog een gezellige boel worden volgend jaar wanneer Roze zaterdag en Veteranendag samenvallen in Den Haag. Die Jack de Vries laat zich wel kennen met zo’n omslachtige en hypocriete verklaring dat ‘uniformen niet in parades horen’ dacht nu juist dat hele bonte uniformen hier speciaal voor ontworpen zijn? (Zie b.v.straks weer prinsjesdag in sept.!)

    /   Reply  / 
 2. erik feenstra

  Volgens de agenda valt het niet samen:
  Roze Zaterdag op zaterdag 27 juni en Veteranendag op maandag 29 juni (de dag dat prins Bernhard jarig was).

    /   Reply  / 
 3. nzk

  Ik net een artikel bij het IHLIA uit de Volkskrant dat dateert van 8 april 2002(!).
  Titel: “Bonden: uniformen bij Gay Parade geen punt.”
  Samenvatting: De vakbonden van defensiepersoneel staan achter militairen die in uniform willen deelnemen aan de jaarlijkse homomanifestatie Gay Parade in Amsterdam.
  Dus met andere woorden: de militairen zijn voor, hun vakbonden zijn (al 6 jaar) voor. Alleen de CDA-minister ligt dwars. Typisch CDA anti-homo gedrag.

    /   Reply  / 
 4. Gelezen in Vk

  Veteranendag voortaan op laatste zaterdag in juni

  ( gepubliceerd op 01 juli 2008 02:46 | bijgewerkt op 02:46 | Binnenland | Vk )
  DEN HAAG – De Nederlandse Veteranendag moet voortaan op een zaterdag plaatsvinden, opdat zoveel mogelijk mensen het jaarlijkse eerbetoon aan (ex)militairen kunnen bijwonen.

  Die wens hebben staatssecretaris De Vries van Defensie en de Tweede Kamer maandag neergelegd bij het Comité Nederlandse Veteranendag, dat het evenement organiseert.

  Geboortedag Prins Bernhard
  De officiële datum, 29 juni, is gekoppeld aan de verjaardag van wijlen Prins Bernhard. Op een doordeweekse dag kunnen scholieren (potentiële militairen) en actief dienende militairen (van wie velen veteraan zijn) zich echter moeilijk vrijmaken om naar de manifestatie te gaan.

  Afgelopen zaterdag trokken het defilé in de Haagse binnenstad en een bijeenkomst op het Malieveld zo’n 55.000 bezoekers, aldus het ministerie van Defensie. Het evenement was met een dag vervroegd, omdat de 29ste juni een zondag was.

  Vorig jaar in 2007, toen Veteranendag op een vrijdag viel, waren er ongeveer 35.000 bezoekers. Het slechte weer speelde de organisatoren toen ook parten.

  Bron:
  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1038559.ece/Veteranendag_voortaan_op_zaterdag

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>