Militairen mogen meevaren in Canal Parade

De minister van Defensie, Eimert van Middelkoop, mag militairen niet verbieden volgend jaar in uniform mee te varen in de Canal Parade in Amsterdam. Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer. Afgelopen zomer verbood hij dat nog wel. De minister zelf hoeft van de Kamer niet mee. Deze zomer voeren zijn collegae ministers Plasterk en Ten Horst wel mee met een eigen boot. De minister vindt deelname van militairen in uniform ‘niet wenselijk’, omdat volgens hem ‘de extravagante sfeer van de Gay Pride niet past bij het beeld van professionele militairen in uniform’. Daarom mochten zij afgelopen zomer niet meedoen. Het leger heeft al wel een eigen roze afdeling (Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht, SHK), net als de Amsterdamse politie (homonetwerk ‘Roze in het Blauw‘) en de brandweer (‘Netwerk Roze Rood‘). De laatste jaren werd homo’s bij de brandweer en de politie niets meer in de weg gelegd om deel te nemen aan de Canal Parade.

Lees ook:Toch geen militairen in uniform op Gay Pride
Lees ook:Leger in uniform verboden op Canal Parade
Lees ook:Militairen mogen in uniform naar Gay Pride
Lees ook:Homo militairen boos over verbod deelname Canal Parade
Lees ook:Militairen op Canal Parade platvloers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>