Homo militairen boos over verbod deelname Canal Parade


De Stichting Homoseksualiteit Krijgsmacht (SHK) is niet te spreken over het verbod om militairen in uniform te laten meevaren in de Canal Parade. In een open brief aan de minister van Defensie, schijven de oprichter en een oud-voorzitter van de SHK dat Defensie met het verbod ‘een verkeerd signaal heeft afgegeven aan het wat minder homovriendelijke deel van uw mannen en vrouwen. U heeft de positie van de homoseksuele mannen en vrouwen bij Defensie hiermee dan ook geen dienst bewezen.’
(Zie ook ‘Roze zaterdag en Veteranendag op dezelfde dag‘)

De SHK begrijpt niet waarom homomilitairen niet in uniform mochten meevaren. Dat ze dat ook niet mochten op de regeringsboot van Plasterk, vinden de schrijvers van de brief kwetsend. Volgens de SHK had de minister genoeg middelen om eventueel wangedrag te toetsen aan wetten en gedragscodes. De opstelling van de minister strookt volgens de SHK niet met het diversiteitsbeleid van defensie.

Lees ook:Plasterk komt op voor homomilitairen
Lees ook:Leger in uniform verboden op Canal Parade
Lees ook:Roze Zaterdag en Veteranendag op dezelfde dag
Lees ook:Vijf generaals op defensieboot Gay Parade
Lees ook:Militairen mogen in uniform naar Gay Pride

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Homo militairen boos over verbod deelname Canal Parade

  1. Pingback: Militairen mogen meevaren in Canal Parade | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>