COC en minister Van der Steur praten over veiligheid LHBTI’s

IMG_20160515_121553Donderdag 29 september spreekt COC Nederland met de minister van Veiligheid en Justitie, Ard van der Steur, over de veiligheid van LHBTI’s. Zij hebben vrijwel dagelijks te maken met discriminatie, maar het aantal daders dat wordt veroordeeld is klein en meestal zijn de straffen laag: een taakstrafje van een uur of veertig of een geldboete van zo’n 400 euro.

COC Nederland is blij dat Justitie de aanpak van LHBTI-discriminatie tot topprioriteit heeft gemaakt, maar het COC wil meer. Daders moeten worden aangepakt en er moeten prestatieafspraken tussen de minister, politie en Openbaar Ministerie komen, vindt het COC. Daartoe zou er op de politieacademie meer aandacht voor moeten komen, elke wijk agenten moeten krijgen die in hierin zijn gespecialiseerd en in het hele land ‘goed functionerende Roze-in-Bauw-teams’: politieteams die zijn gespecialiseerd in geweld tegen LHBTI’s. Daarnaast moeten er meer maatregelen komen die geweld tegen LHBTI’s moet voorkomen. Het COC roept hen op altijd aangifte te doen als ze worden geconfronteerd met met geweld of discriminatie. Dat kan onder meer bij Roze in Blauw.

Lees ook:Oproep COC aan informateur: geef prioriteit aan aanpak geweld tegen LHBTI’s
Lees ook:Discriminatieverbod transgenders mogelijk in strafwet
Lees ook:Europees Parlement veroordeelt onderdrukking minderheden in Indonesië
Lees ook:Toename anti-homogeweld uiterst verontrustend
Lees ook:Wegpesten treft niet alleen homostellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>