Oproep COC aan informateur: geef prioriteit aan aanpak geweld tegen LHBTI’s

IMG_20160515_121553COC Nederland doet een oproep aan informateur Edith Schippers om prioriteit te geven aan de aanpak van geweld tegen LHBTI’s. Aanleiding is de brute mishandeling afgelopen weekend van twee homo’s in Arnhem, die hand in hand over straat liepen. Een van beiden zou met een betonschaar zijn bewerkt, waardoor hij een aantal tanden is kwijtgeraakt.

Zie ook: zaterdag 8 april: HAND in HAND voor DIVERSITEIT 

Het aantal meldingen van anti LHBTI-geweld nam de laatste jaren drastisch toe, van 428 in 2009 naar 1.572 in 2015. Volgens het COC worden er zelden daders opgepakt en roept slachtoffers op altijd aangifte te doen. Het COC wil dat de politieke partijen aan de onderhandelingstafel komen tot prestatieafspraken tussen OM, politie en Justitie, zodat meer daders kunnen worden veroordeeld. De strafmaat moet omhoog, op politieacademies moet meer voorlichting over aanpak van discriminatie komen en op scholen moet ook betere voorlichting komen.

Lees ook:COC en minister Van der Steur praten over veiligheid LHBTI’s
Lees ook:Opnieuw geval van homogeweld in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam: twee homomannen mishandeld op pont achter Centraal Station
Lees ook:Openbaar Ministerie belooft hardere aanpak homofoob geweld
Lees ook:OM, politie en COC slaan handen ineen tegen homofoob geweld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>