Thalys onder vuur na actie homofobe medewerkers

4635930-venus-twee-ringen-bij-elkaar-symbool-van-lesbische-relatie[1]Treinvervoerder Thalys ligt de laatste dagen onder vuur vanwege een actie van een homofobe medewerker. De man greep in bij twee zoenende dames en zei dat dit ‘niet werd getolereerd’, maar voegde daaraan toe er geen problemen mee te hebben als een man en een vrouw zoenend van elkaar afscheid nemen. De Amsterdamse Mirjam van Heugten kuste haar vriendin bij hun afscheid op Gare du Nord in Parijs.

Thalys heeft de medewerker in kwestie geschorst, al moesten daarvóór wel wat bergen worden verzet. Van Heugten diende na het incident een klacht in bij de treinvervoerder, maar kreeg – pas na anderhalve week – slechts een standaardreactie als antwoord. Daarop startte ze een petitie via All Out, die met tal van campagnes opkomt voor rechten van LHBT’s. Binnen een week stond de teller op 60.000 handtekeningen. Thalys – die nota bene in advertenties óók de roze reiziger de trein in wil krijgen en deelnam aan de Canal Parade in Amsterdam en de Gay Pride in Keulen –  moest nu wel handelen. De medewerker werd op non-actief gezet en Thalys kwam vrijdag met een officieel statement naar buiten dat het ‘de actie van de medewerker betreurt’.  Van Heugten wil dat Thalys de training van haar personeel kritisch onder de loep legt.

Lees ook:Politie maakt einde aan Drag King Contest
Lees ook:Tweede vrouw opgepakt na mishandeling homo’s
Lees ook:Indonesië; homokoppel in Atjeh veroordeeld tot 85 stokslagen
Lees ook:Geen openbaar afscheid voor Sandra Reemer
Lees ook:Goodbye Benny Neyman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>