Spaanse senator wijt hoge staatsschuld aan subsidies non-profit homo-organisaties

download (1)De Spaanse senator Luz Elena Sanín beweert dat de torenhoge staatsschuld van Spanje te wijten is aan subsidies aan roze non-profitorganisaties. De voormalig premier, de socialist Zapatero, liet met ‘zijn gunsten’ de staatsschuld oplopen tot meer dan 1.000 miljard euro, aldus Sanín. Haar centrumrechtse regeringspartij PP ‘kwam alleen maar verder in de schulden, omdat die ‘gunsten’ afbetaald moesten worden’.

Sanin is als genaturaliseerde Colombiaanse de eerste senator van niet-Spaanse oorsprong en zit voor de Spaanse enclave Ceuta (bij Marokko) in het parlement. Haar uitspraken leidden tot een golf van kritiek, zowel uit socialistische hoek als vanuit haar eigen partij. Na alle kritiek krabbelde Sanin enigszins terug en zei dat ze ‘alleen maar had bedoeld dat de subsidies aan veel non-profitorganisaties, waaronder die van de LGBT-gemeenschap, de oorzaak zouden zijn van de hoge schulden’.

Lees ook:PvdA’er uit fractie gezet om homofobe uitspraken
Lees ook:Marokko bang voor homo’s en ander westers verval
Lees ook:Meer vrouwen dan mannen in Spaanse kabinet
Lees ook:Homofobe taal in Surinaams parlement
Lees ook:Spaanse homo’s woedend op koningin Sofia

1 Reacties // Reageer

One thought on “Spaanse senator wijt hoge staatsschuld aan subsidies non-profit homo-organisaties

  1. bob van holland

    hersens zo groot als een pinda

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>