Spaanse homo’s woedend op koningin Sofia

auteurDe Spaanse homobeweging is woedend op koningin Sofia van Spanje. In haar biografie zegt ze dat je een verbintenis tussen twee mannen of twee vrouwen ‘van alles mag noemen, maar geen huwelijk’. Ze stelt andere benamingen voor, bijvoorbeeld ‘burgerlijke verbintenis’. Ze kan wel accepteren dat mensen een andere seksuele geaardheid hebben, maar vraagt zich af of homo’s daar zo mee te koop moeten lopen, zoals op praalwagens bij gay parades. Homoactivisten zijn des duivels en eisen een rectificatie.

Het Spaanse hof heeft laten weten dat de auteur van de biografie de uitspraken van de koningin ‘niet helemaal juist heeft weergegeven’. In het communiqué staat dat zij  ‘een diep respect heeft voor álle mensen’ en dat ze ‘meeleeft met iedereen die gediscrimineerd of vervolgd wordt’. Volgens de uitgever werd de tekst vóór publicatie door het Spaanse Hof nagelezen. De biografie ‘La Reina muy de cerca’ is geschreven door schrijfster Pilar Urbano en verschijnt op 2 november ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de Spaanse koningin.

Lees ook:Nieuwe Spaanse koning en koningin ontvangen afgevaardigden LGBT-groepen
Lees ook:Spaanse politie arresteert man die op social media dreigde homo’s te vermoorden
Lees ook:Homo kiss-in Barcelona als protest tegen pausbezoek
Lees ook:Debat homo-emancipatie in Amsterdam
Lees ook:Spaanse senator wijt hoge staatsschuld aan subsidies non-profit homo-organisaties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>