Meldpunt Misbruik Katholieke Kerk kreeg 1585 meldingen

Het Meldpunt Misbruik Rooms-Katholieke Kerk heeft de afgelopen jaren 1585 meldingen van misbruik binnengekregen. Dat kon tot en met 30 juni. Het meldpunt werd ingesteld na een rapport van de commissie-Deetman die had vastgesteld dat de afgelopen tientallen jaren duizenden minderjarigen zijn misbruikt door functionarissen binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

Bij ruim 80 procent van de meldingen ging het om seksueel misbruik van mannen. In 448 gevallen is er inmiddels een schadevergoeding uitbetaald, gemiddeld zo’n 30.000 euro per slachtoffer. In totaal is tot nu toe 13,7 miljoen euro uitbetaald. vooral de laatste weken kwamen veel meldingen binnen. Een ander meldpunt, voor niet-seksueel geweld binnen de Kerk, heeft tot nu toe aan ongeveer 250 slachtoffers een schadevergoeding uitgekeerd; in totaal is 1 miljoen euro betaald.

Lees ook:Katholieke kerk heeft een derde van alle misbruikschadalen in het geheim afgehandeld
Lees ook:België: 1964 meldingen van misbruik binnen de katholieke kerk
Lees ook:Broeder wist van seksueel misbruik jongens
Lees ook:Veel meldingen seksueel misbruik binnen kerk
Lees ook:Kerk moet slachtoffers seksueel misbruik betalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>