Nederland doet het goed bij homorechten

IMG_20160524_150646Als het gaat om homorechten, doet Nederland het goed: ons land is gestegen van de achtste naar de vierde plaats op de European Rainbow Map 2013 van de ILGA (International Lesbian and Gay Association). Homorechten zijn het beste geregeld in het Verenigd Koninkrijk, België volgt op de tweede en Spanje op de derde plaats. Op de lijst met 49 landen sluiten Rusland, Azerbeidzjan en Armenië de rij.

Volgens het ministerie van OCW is de stijging te danken aan de invoering van twee wetten begin dit jaar: op het gebied van genderidentiteit en van lesbisch ouderschap. De Wet Erkenning Genderidentiteit maakt het makkelijker om op officiële documenten van geslacht te veranderen. Door de Wet Lesbisch Ouderschap kan de vrouwelijke partner van een moeder het kind erkennen als haar eigen kind. Tot voor kort moest daar de rechter bijkomen. ‘Toch zijn we er nog niet’, zegt minister Bussemaker van OCW. ‘We moeten blijven optreden tegen intolerantie.’ Ze maakt zich met name zorgen om de houding van veel jongeren tegenover homo’s.

Lees ook:Lesbische ouders kunnen kind eenvoudiger erkennen
Lees ook:Doorbraak voor lesbische duo-moeder
Lees ook:Wetsvoorstel mijlpaal lesbische duo-moeder
Lees ook:Duomoeder vanaf 1 april op gemeentehuis erkend
Lees ook:Erkenning roze mee-ouderschap in België in de pijplijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>