Duomoeder vanaf 1 april op gemeentehuis erkend

Dinsdag 1 april is een feestdag voor lesbische koppels, want dan treedt de wet Lesbisch Ouderschap in werking. Vanaf 1 april kan een duomoeder door erkenning op het gemeentehuis officieel juridische moeder worden van haar kind. Tot nu toe kon dat alleen via de rechter, iets dat veel tijd, geld en energie kostte. Met de nieuwe wet krijgen lesbische ouderparen en hun kinderen vrijwel dezelfde rechten als heteroparen.

De eerste erkenningen vinden dinsdag om 08.30 uur plaats op het stadhuis van Amsterdam, in aanwezigheid van burgemeester Eberhard van der Laan, staatssecretaris Teeven en COC-voorzitter Tanja Ineke. Later op de dag erkennen meer dan twintig lesboparen hun kinderen op gemeentehuizen in het hele land. Het COC zette zich dertien jaar in voor deze wet, na de openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht, op 1 april precies dertien jaar geleden. In België wordt aan een soortgelijke wet gewerkt.

Lees ook:Eerste duomoeders erkennen kind in gemeentehuis
Lees ook:Burgemeester Amsterdam vaart mee tijden Canal Parade
Lees ook:Eerste roze kinderrechtenrapport ter wereld
Lees ook:Burgemeester laat Canal Parade schieten
Lees ook:Amsterdam maakt vuist tegen jongerenterreur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>