Erkenning roze mee-ouderschap in België in de pijplijn

Belgische LHBT’s maken zich hard voor de automatische erkenning van het mee-ouderschap voor roze koppels. De federale regering beloofde bij haar aantreden dat dit ervan zou komen, maar de roze Belgen zijn bang dat het niet meer rond komt voor het parlement wordt ontbonden, in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei. Mogelijk lukt dat toch nog net op tijd, bleek na en hoorzitting van de Senaatscommissie Justitie in Brussel. 

Op dit moment is het nog zo dat de niet-biologische moeder (of meemoeder) binnen een lesbisch stel haar eigen kind moet adopteren. Bij gehuwde koppels moet de meemoeder automatisch worden erkend als ouder, vindt de Belgische LHBT-gemeenschap, en bij ongehuwde koppels moet een simpele erkenning van het kind door de meemoeder volstaan. Dat is dezelfde regeling die bij heterokoppels gangbaar is.

Lees ook:D66-voorstellen homo-emancipatie aangenomen
Lees ook:Doorbraak voor lesbische duo-moeder
Lees ook:Wetsvoorstel mijlpaal lesbische duo-moeder
Lees ook:Draagmoeder baart kind voor haar homoseksuele zoon
Lees ook:Geen erkenning tweede kind voor homostel Amsterdam-Noord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>