Eerste duomoeders erkennen kind in gemeentehuis

imagesDinsdagochtend 1 april stonden de eerste duomoeders op de stoep van gemeentehuizen om kinderen van hun lesbische partner te erkennen. Vanochtend kort na 8 uur tekenden in Amsterdam de allereerste lesbische stellen een akte voor erkenning van hun kind. Vanaf nu hoeven duomoeders, of meemoeders, niet meer een lange, moeizame en dure weg te bewandelen om juridisch ouder te worden.

De positie van kinderen van twee lesbische moeders wordt nu nagenoeg gelijk aan die van kinderen geboren in heteroseksuele relaties. De wet op lesbisch ouderschap in 1 april ingegaan. Op de kop af 13 jaar geleden was dit de dag van het allereerste homohuwelijk ter wereld, op het stadhuis van Amsterdam. De Eerste Kamer nam in november een wetsvoorstel aan, dat door politiek geharrewar in een la was blijven liggen.

Lees ook:Totaal geen kindermisbruik bij lesbische ouderschap
Lees ook:Duomoeder vanaf 1 april op gemeentehuis erkend
Lees ook:New York Court breidt definitie ouderschap uit: goed nieuws voor roze ouderparen
Lees ook:Eerste Kamer stemt voor wet Lesbisch ouderschap
Lees ook:Lesbische ouders kunnen kind eenvoudiger erkennen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>