Orthodoxe Joden slaan homo in elkaar in New York

IMG_20160520_150114Vijf orthodoxe Joden zijn woensdag gearresteerd in New York, omdat ze in december een zwarte homoman zwaar hebben mishandeld. De 22-jarige modestudent was naar eigen zeggen op weg naar huis na een feestje in Williamsburg, toen meer dan een dozijn ultra-orthodoxe mannen hem op straat aanvielen, onder het roepen van anti-homo taal. Het slachtoffer liep een gebroken oog op, een gescheurde retina en blauwe plekken en verwondingen aan zijn knie en enkels.

Vijf van hen werden uiteindelijk opgepakt. Twee van de daders maakten deel uit van een groep vrijwilligers die in de buurt patrouilleren om autovandalen op te sporen, maar hoewel er geen sprake van vandalisme was, vielen ze het slachtoffer aan. ‘Deze arrestaties moeten duidelijk maken dat de New York City Police eigenhandig optreden door burgerwachten niet door de vingers ziet’, zei een woordvoerder van de politie.

Lees ook:Potenrammers Sittard opgepakt
Lees ook:Tweede vrouw opgepakt na mishandeling homo’s
Lees ook:Twee Friese tienermeiden slaan er opnieuw op los
Lees ook:Transgender Amsterdam door groep belaagd met stuk hout
Lees ook:Potenrammers slaan man in elkaar in Antwerpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>