COC Limburg in debat met politiek over LHBT-beleid

Op dinsdag 25 en woensdag 26 februari organiseert COC Limburg in respectievelijk Venlo en Sittard-Geleen twee debat-bijeenkomsten voor lokale politici over deze thema’s. In Venlo zal verantwoordelijk wethouder Ramon Testroote deel nemen aan het debat, in Sittard Berry van Rijswijk. Deze gemeenten waren afgelopen twee jaar, naast Heerlen en Maastricht, koplopergemeenten voor LHBT-beleid, dat wil zeggen dat er vanuit de rijksoverheid extra middelen aan deze gemeenten beschikbaar zijn gesteld voor de verdere ontwikkeling van dit beleid. Beide wethouders zullen kort ingaan op wat er op dit terrein gebeurt is (bron: persbericht).

COC Limburg heeft in oktober 2013 alle lokale politieke partijen in Limburg de handreiking ‘Onze gemeente is er voor iedereen’ aangeboden met de vraag om in hun partijprogramma’s voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2014 aandacht te hebben voor beleid voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. De handreiking spitst zich toe op de onderwerpen onderwijs, veiligheid, ouderen, transgenders en sport. Aan het debat nemen verder voorzitter Peter Spronck van de Unie KBO (de ouderenbond), interim-directeur René Stijns van ADV Limburg (antidiscriminatie-voorziening Limburg) en voorzitter Gerrit-Jan Meulenbeld van COC Limburg, deel. De debatten vinden telkens plaats van 19.00 – 21.00 uur.

Venlo, 25 februari, Hotel Wilhelmina, Kaldenkerkerweg 1, 5913 AB Venlo

Sittard, 26 februari, Hotel de Limbourg, Markt 22, 6131 EK Sittard

Lees ook:Iedereen aan de bal bij COC Limburg
Lees ook:Dodenherdenking COC Limburg
Lees ook:COC Limburg tekent in grootste Limburgse gemeenten convenant met politieke partijen
Lees ook:Movisie en de Regenboogsteden
Lees ook:COC Limburg organiseert debat alternatieve woonvormen voor lhbt-ouderen in Glaspaleis Heerlen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>