Homo in New York op straat doodgeschoten

New-York-skyline_0[1]New York wordt de laatste tijd opgeschrikt door geweld tegen homo’s. Zaterdag werd in de wijk Greenwich Village in Manhattan een homo op straat neergeschoten. Het is het derde incident in twee weken tijd waarvan de politie denkt dat homohaat een rol speelt, maar de eerste met dodelijke afloop. Volgens politiecommissaris Raymond Kelly  ging het om een homofobe moord. Het is het eerste incident waarbij een dode viel.

Het slachtoffer, Marc Carson, liep samen met een vriend over straat in de New Yorkse wijk waar de homorechtenbeweging zijn oorsprong vindt. De schutter sprak zijn slachtoffer aan. Voordat hij een kogel door zijn hoofd joeg, vroeg hij hem en zijn metgezel of ‘ze hier wilden sterven’, aldus een politiecommissaris. De dader liep met twee kornuiten over straat. Het drietal beledigde het slachtoffer en zijn metgezel, tot de schutter zijn wapen trok en het vuur opende. Enkele straten verderop werd hij door agenten in de kraag gegrepen.

Lees ook:Homo op Koningsdag in Groningen aangevallen
Lees ook:Potenrammers slaan man in elkaar in Antwerpen
Lees ook:Orthodoxe Joden slaan homo in elkaar in New York
Lees ook:Drie mannen naar ziekenhuis na drugsgerelateerd incident in homosauna Londen
Lees ook:Drenthe: man mishandeld ‘omdat hij homo is’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>