Demonstratie in Rotterdam tegen pleeggezinnen

IMG_20160520_150114Donderdag 21 maart wordt in Rotterdam een demonstratie gehouden tegen de opvang van Turkse pleegkinderen bij Nederlandse gezinnen. De demonstratie is bij de Islamitische Universiteit Rotterdam, waar de Turkse premier Erdogan die dag op bezoek komt. Aanleiding voor de demo is de ophef over het 9-jarige Turkse jongetje Yunus, dat wordt opgevoed door een lesbisch stel in Den Haag. Het leidde tot een diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije.Volgens de Turken heeft het land alle recht om zich te bemoeien met pleegzorg, ook in andere landen. Het jongetje was uit huis gehaald toen het vijf maanden oud was, omdat het verwaarloosd en zelfs mishandeld zou zijn.

Wat daarvan waar is, is niet duidelijk, maar autoriteiten halen niet zo maar een kind bij de ouders weg. Je zou denken dat zoiets zwaar zou moeten wegen, zeker als daarna blijkt dat het kind uitstekend wordt opgevoed door pleegouders. In Turkije denkt men daar anders over. Het jongetje zou ‘niet worden opgevoed volgens Turkse en islamitische normen en waarden’, als het wordt ondergebracht bij een christelijk gezin. Om maar te zwijgen van een homo/lesbisch stel. Tot voor kort leek er niets aan de hand en groeide het jongetje in alle rust in Den Haag op, maar onlangs trok zijn biologische moeder aan de bel en werd het een hot item in de Turkse media.  Op een pagina op Facebook hebben tot nu toe (zaterdag) ruim 4.000 mensen aangegeven dat ze zullen komen. In totaal hebben de initiatiefnemers van de demo meer dan 30.000 mensen op Facebook benaderd. De gemeente Rotterdam is op de hoogte van de demonstratie, maar zegt dat die nog niet officieel is aangemeld. De politie houdt de zaak in de gaten.

Lees ook:Ook Roma verzet zich tegen pleegzorg door lesbisch stel
Lees ook:TV-tip: 3Doc, Gay Babyboom op NPO 3 – homo’s met kind of kinderwens
Lees ook:Mexico: gelukkig niet alleen tegenstanders ‘homohuwelijk’
Lees ook:Première Turkse roze film ‘Other Angels’ in de Balie
Lees ook:Expositie ‘Transgender In Turkije’ bij COC Limburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>