Lesbische pleegouders Turks kind duiken onder

IMG_20160516_111922De lesbische pleegouders van de 9-jarige Turkse jongen Yunus zijn met hem ondergedoken. Dat meldt Bureau Jeugdzorg Haaglanden. Reden is de ophef  in Turkije over islamitische pleegkinderen die in West-Europese landen worden ondergebracht bij christelijke gezinnen en/of homo- en lesbokoppels. Omdat dit ‘zou leiden tot vervreemding van hun culturele achtergrond’, doet een commissie van het Turkse parlement daar op dit moment onderzoek naar. In bepaalde Turkse kringen heerst zoveel woede, dat jeugdzorg, politie en gemeente bang zijn dat ze voorlopig niet veilig terug kunnen naar hun woning in Den Haag. Volgens Bureau Jeugdzorg leveren de pleegmoeders fantastisch werk. 

‘Ze verdiepen zich in de etnische achtergrond, zijn naar Turkije geweest en leren Turks’, zei een woordvoerster van Bureau Jeugdzorg. ‘Maar door deze hetze worden ze voortdurend aangesproken.’ Volgende week komt de Turkse premier Erdogan naar Nederland en zal bijna zeker het onderwerp Turkse pleegkinderen in Nederland aansnijden.  Volgens Turkse media wil de premier Yunus bij de pleegouders thuis opzoeken. De biologische moeder van Yunus bracht de zaak in de Turkse media. Zij voert al jaren strijd om haar zoontje terug te krijgen, die als baby bij de twee moeders werd geplaatst. Toen zijn twee oudere broers in 2008 daar ook naartoe zouden gaan, brachten de biologische ouders de jongens van (toen) 7 en 11 naar familie in Turkije. De ouders zaten toen een tijdje vast wegens ontvoering. Genoeg reden voor Bureau Jeugdzorg om Yunus en zijn pleegmoeders nu onder te laten duiken.

Lees ook:Demonstratie in Rotterdam tegen pleeggezinnen
Lees ook:Ook Roma verzet zich tegen pleegzorg door lesbisch stel
Lees ook:Turks gerechtshof eist opheffing Lambda
Lees ook:New York Court breidt definitie ouderschap uit: goed nieuws voor roze ouderparen
Lees ook:Première documentaire ‘De Turkse boot’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lesbische pleegouders Turks kind duiken onder

  1. sasha

    tja waar bemoeien ze zich mee pff

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>