Minder inschrijvingen Canal Parade door financiële crisis

De inschrijving voor de botenparade van de Amsterdam Gay Pride sloot op 26 februari. De financiële crisis heeft ook hier toegeslagen: dit jaar waren er 124 aanvragen: vorig jaar waren het er nog 188. Dat meldt AT5. Opvallend afwezig is de Turkse boot die de afgelopen editie voor het eerst meevoer en voor veel ophef zorgde. De bedreigingen vorig jaar waren geen reden niet mee te doen: er was dit keer  geen geld genoeg.

Vorig jaar was het makkelijker om sponsors te lokken vanwege de viering van 400 jaar relaties Nederland-Turkije, aldus een woordvoerder. De Amsterdam Canal Parade kan 80 boten behappen: ProGay zal moeten loten. Dat gebeurt zondag 3 maart op een feestelijke bijeenkomst vanaf 15.00 uur in de Sugar Factory aan het Leidseplein in Amsterdam. Thema van de Gay Pride 2013 is Reflect. Deelnemers dienen bij de aankleding van hun boot hiervan uit te gaan. De Gay Canal Parade is dit jaar op 3 augustus, als hoogtepunt van de Gay Pride van 27 juli tot en met 4 augustus.

Lees ook:Rel rond Rotterdamse boot bij Amsterdam Canal Parade
Lees ook:Amsterdam Canal Parade 2011
Lees ook:Inschrijving Canal Parade 2010 gestart
Lees ook:Mogelijk Joodse boot op Canal Parade
Lees ook:Homoboten eerste keus Canal Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>