Russische Doema stemt over anti-homowet

De Doema, het Russische parlement, stemt vrijdag 25 januari over een anti-homowet. Als die wet wordt aangenomen, mag er in Rusland niet meer openlijk over homoseksualiteit worden gesproken. Een compleet land terug de kast in, terug naar de 19e eeuw. Zowel de Duitse regering als mensenrechten-organisaties hebben meermaals laten weten dat zo’n wet niet meer van deze tijd is. De regering in Moskou lijkt zich daar niets van aan te trekken.

De homofobie wordt aangezwengeld door de Russisch Orthodoxe Kerk: prelaten spannen zich al jaren in om homoseksualiteit als ‘het kwaad’ af te spiegelen. Het is niet de eerste orthodoxe religie die dat doet, maar wel de eerste die daarmee succes dreigt te hebben op het politieke toneel. Zo is de Gay Pride de Russische Kerk een doorn in het oog. Verder vindt de kerk het taboe dat mannen elkaar in het openbaar zoenen. Seculiere Russische autoriteiten geven homo’s de schuld van het dalend aantal geboortes in het land. Conservatieve politie steunen de anti-homo lobby van de kek maar al te graag.

Lees ook:Servisch-Orthodoxe Kerk veroordeelt homohaat
Lees ook:Russische kerk milder over homo’s
Lees ook:Pro-Russiche groep in Georgië plande een nep Gay Pride
Lees ook:Macedonië wordt geen EU-lid als homoseksualiteit moet worden geaccepteerd
Lees ook:SP wil dat EU slachtoffers van Russische anti-homowet erkent als vluchteling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>