Pro-Russiche groep in Georgië plande een nep Gay Pride

220px-Pink_triangle.svg[1]Een pro-Russische groep in Georgië – het homofobe Euraziatisch Instituut – zou een fake Gay Pride hebben gepland, met als doel geweld tegen LHBT’s uit te lokken. Een Georgiër die werkt in de seksindustrie vertelde The Guardian dat hij omgerekend 165.000 euro zou krijgen als hij een Gay Pride in Georgië zou organiseren. Hij werd gewaarschuwd door homo-activisten en sloeg daarop het aanbod af.

Het nieuws kwam naar buiten in een week waarin het land afspraken zal maken met de Europese Unie op het gebied van handel en politiek. Dat is een doorn in het oog van pro-Russische activisten, mede omdat de positie van LHBT’s in Georgië moet verbeteren, als het land met de EU een overeenkomst afsluit. De activisten wilden tijdens de Pride geweld uitlokken, om te proberen het land te destabiliseren voor het het met de EU de nodige paperassen ondertekent.

Lees ook:Oekraïense parlement stemt voor verbod op LHBT-discriminatie
Lees ook:Homo-activisten opgepakt in Moskou
Lees ook:Súdwest-Fryslân en Groningen tekenen intentieverklaring LHBT-veiligheid
Lees ook:Litouwen meest homovijandige land
Lees ook:Gelijk=Anders Festival in Pakhuis de Zwijger Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>