Russische kerk milder over homo’s

IMG_20160522_120633Het hoofd van de Russisch-orthodoxe Kerk, patriarch Kirill, heeft het officiële standpunt over homoseksualiteit gemilderd. Hoewel de kerk het als een zonde beschouwt, is leven als homo een persoonlijke keuze. ‘Mensen die zonden begaan, moeten niet worden gestraft.’ Dat liet de kerkvorst weten in een verklaring die hij maakte tijdens een ontmoeting met de secretaris-generaal van de raad van Europa, de Zweed Thorbjorn Jagland. Homo’s en lesbo’s mogen niet worden vervolgd en de kerkvorst veroordeelt iedere vorm van discriminatie, voegde hij eraan toe.

De kerk blijft wel tegenstander van de openstelling van het huwelijk voor anderen dan man/vrouw. De verklaring van de patriarch betekent een doorbraak binnen de Russische kerk. Homoseksualiteit verdween in 1993 uit het Russische strafrecht, maar is nog lang niet geaccepteerd. De Gay Pride in Moskou werd tot nu toe verboden, of op gewelddadige wijze verstoord door conservatieve kerkgangers.

Lees ook:Vaticaan meet op homogebied met twee maten
Lees ook:Voormalig aartsbisschop Canterbury: kerk wreed tegenover homo’s
Lees ook:Verdeeldheid binnen Anglicaanse kerk om ‘homohuwelijk’
Lees ook:Kroaten willen geen homohuwelijk
Lees ook:Paus ageert opnieuw tegen homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>