Hof VS verwerpt verbod op ‘homohuwelijk’

Het verbod op het ‘homohuwelijk’ in Californië is in strijd met de Amerikaanse Grondwet. Dat heeft een rechter in hoger beroep bepaalt. Het openstellen van het burgerlijk huwelijk in deze Amerikaanse staat is al een jaar of drie een gebed zonder end. In 2008 mochten koppels van hetzelfde geslacht Er korte tijd met elkaar trouwen, tot het referendum Proposition 8 hier een eind aan maakte. Daarna begon voor voor -en tegenstanders een onophoudelijke gang naar de rechter.

 

Vorig jaar was er veel ophef toen een homoseksuele rechter tot dezelfde conclusie kwam. Tegenstanders vonden die rechter niet objectief, omdat hij zelf homo is. De tegenstanders hebben al aangekondigd dat ze tot aan het Hooggerechtshof in beroep zullen gaan. The soap goes on. Voorlopig moeten roze Californiërs naar een andere Amerikaanse staat om met elkaar te trouwen: dat kan inmiddels in Connecticut, Massachusetts, New Hampshire, Vermont, New York en het district Washington DC.

Lees ook:Homohuwelijken vanaf 18 augustus in Californië
Lees ook:Verbod op homohuwelijk mogelijk ook in Ohio van tafel
Lees ook:Homo’s en lesbo’s kunnen opnieuw trouwen in Californië
Lees ook:Ophef over homorechter in Californië
Lees ook:Afsluiten homohuwelijken Michigan na dag alweer gestopt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>