Regio Zwolle wil eigen geluid homoveiligheid

IMG_20160602_124854Incidenten in grote steden en reacties van de landelijke politiek zorgen voor een hype rondom homoveiligheid, alsof het opeens slechter gaat met de acceptatie van niet-hetero’s in Nederland. Tijd voor een eigen geluid bij COC Zwolle, die alle lesbo’s, homo ́s, bi’s en transgenders (lhbt) uit de omgeving oproept om een vragenlijst in te vullen via coczwolle.nl (bron: website).

Woordvoerder Carlo Spijk van COC Zwolle: ‘De vragen gaan over hoe veilig je je voelt en of je wel eens iets vervelends meemaakt, van een opmerking tot en met geweld. Op school, op het werk, in de familie of in je woonomgeving. Of je voor je geaardheid durft uit te komen. Of je, als je een negatieve ervaring hebt gehad, daar ook iets mee gedaan hebt. En we vragen naar iemands algemene gevoel over acceptatie van lhbt’ers in onze regio: is dat beter geworden? Samen vormen de antwoorden op die vragen het geluid dat we zoeken.’

Zoveel mogelijk mensen moeten de vragenlijst invullen, vindt het COC. ‘De grote regio Zwolle beslaat een gebied van de Hardenberg tot Lelystad en van Steenwijk tot Putten. Hier wonen naar schatting zo’n 70.000 mensen die een andere geaardheid hebben dan heteroseksueel. Slechts een kleine groep is lid van het COC, dus als initiatiefnemers willen we zo breed mogelijk laten weten dat deze vragenlijst er is. Het is niet voor iedereen een onderwerp waar men elke dag mee bezig wil zijn. Maar ik roep iedereen op om toch even de moeite te nemen. Juist ook als uw ervaring positief is, vul hem in op coczwolle.nl, want hoe veelzijdiger de respons, hoe beter!’

Wat doet COC Zwolle met de resultaten? Spijk: ‘We zijn nu druk met het organiseren van een bijeenkomst in het stadhuis van Zwolle op 18 november, waar we de uitslagen bespreken en duiden. Dat doen we samen met wethouder Nelleke Vedelaar van Zwolle, vertegenwoordigers van de politie, antidiscriminatie bureaus en nog enkele partners. Samen met hen bespreken we wat er uit het onderzoek komt en wat onze samenleving daarmee kan.’

Lees ook:Coming Out Dag: ‘Uit de kast werkt beter’
Lees ook:Roze stemoproep Zwolse partijen
Lees ook:COC Zwolle ontvangt LHBT vluchtelingen in Club LIQUID
Lees ook:Enquête transmannen over ervaringen met medische behandeling
Lees ook:Café op straat bij COC tijdens Stratenfestival Zwolle

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “Regio Zwolle wil eigen geluid homoveiligheid

  1. Samen uit de kast

    27 oktober 2011

    Verzoek tot samenwerking

    Geachte COC bestuur afdeling Zwolle,

    Op uw site lezen we dat u een onderzoek naar veiligheid en acceptatie bent gestart. U verzoekt leden om een vragenlijst in te vullen over beleving van acceptatie en veiligheid.

    U verwacht van het onderzoek onder homomannen en -vrouwen, bi’s en transgenders in uw regio dat de beantwoording op de vragen die u voorlegt een goed beeld oplevert over de veiligheid en acceptatie in uw regio. U geeft aan dat u de resultaten van uw onderzoek bekend maakt in de week van 14 t/m 18 november en dat u de bevindingen op 18 november gaat bespreken met partnerorganisaties tijdens een bijeenkomst in het stadhuis van Zwolle.

    Het toeval wil dat vanavond in Deventer Thom van Campen VVD-Gemeenteraadslid uit Zwolle gast is bij het Deventer Stadsdebat. Het thema wat vanavond besproken wordt, is “accepteren we dat we met verschillende bevolkingsgroepen naast elkaar leven, in plaats van met elkaar”.

    Omdat wij ons zorgen maken over de beeldvorming die in de media ontstaat over het Thema Veiligheid en Homoseksualiteit zouden wij graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond dit thema in uw regio.

    Wij hebben inmiddels samen met COC Nederland afgesproken rond het thema Veiligheid en Homoseksualiteit samen te werken. We wijzen u op een persbericht hierover.
    Ook Henk Krol is verzocht aan te schuiven. Wij hopen ook dat de regionale COC’s waaronder de uwe de noodzaak tot samenwerking onderschrijft.

    Wij vernemen graag van u.

    Namens Samen uit de Kast | Landelijk Meldpunt Homodiscriminatie

    Postbus 5256 6130 PG Sittard

      /   Reply  / 
    1. paul

      in een nieuwe REGERING,,,van mijn partij BLAUW-MIDDEN, ZAL ik het veranderen,,,zoals de liefde van de Nederlandse mensen hun liefde elkander willen bezitten in geestelijke zin van GOD.Iedereen die het niet met mij eens is mag mij faxen.0541518143.,,,,,Voor alle 800 illigalen in Nederland een Generaal-Pardon,PLus MAURO,plus de Familie GUMUS. terug halen.Ik Paul Hilgenberg ,,,,,zal de eerste Minister-President van Nederland van mijn Blauw-Midden zijn in alle eerlijkheid van GOD.

        /   Reply  / 
      1. bert

        Bent u nu serieus ?

          /   Reply  / 
        1. paul

          bert, ja,,mijn gevoel,was niet mijn gevoel,maar plots was het gevoel in mijn Hersenen daar.En gelijk schreef ik de naam op. BLAUW-MIDDEN.en toen voelde ik,dat het allemaal Carnavals Kabinetten op Aarde zijn.En ik zal in Nederland daar zeker verandering in gaan aanbrengen.Dan als het zo mag zijn,,in alle eerlijkheid van mijn blauwe ogen die ik bezit.

            /   Reply  / 
  2. sportingact

    Ik mag toch echt hopen dat bovenstaande nooit mijn minister-president zal worden.GOD behoort in de kerk, en niet in de politiek. Vandaar.

      /   Reply  / 
    1. paul

      jj bent van het prototyp Nederlanders,in hokjes denken.jj komt er wel.

        /   Reply  / 
    2. paul

      sportingact,,God behoort niet in de kerk ,of in de politiek,,God heeft de mens laten geboren.Soms komen menselijke hersenen tot wasdom.SOMS.

        /   Reply  / 
    3. paul

      GOD waakt over ons.Maar het goede of het kwade doet de mens zelf.Ik zal je een iets meegeven.Als je in je leven Heel moeilijk komt te zitten,dan gaan van zelf je handen zich in elkander vouwen,,en voor je het weet zit je te bidden.STRAKS KRIJG IK WEER VAN JOU DAT IK DE IDIOTE BIDBOY BEN.Je kunt beter vragen hoe ik het in Nederland zou willen verbeteren,

        /   Reply  / 
  3. sportingact

    @ Bert…Paul is wellicht serieus, maar wel in zijn eigen belevingswereldje. Voor de rest zou ik Paul niet serieus nemen als je bedenkt hoeveel mensen de kerk en het geloof de rug toekeren. Het is het bekende redden of verzuipen politiek. Het valt niet meer te redden dus verzuipen ze maar.

    Daar komt ook nog bij dat ik niet in hokjes denk maar de kerk weer wel. Ik heb het goed voor met iedereen. Homo, hetero, lesbisch, transgender, bisexueel. Iedereen mag van mij doen en zijn wat men wil doen en zijn. Het geloof of de kerk dus helemaal niet. Die denken alleen maar aan het “gezin”. Zoveel mogelijk krikken en kindjes op de wereld zetten. Dat is niet alleen bij westerse geloven zo, maar ook het islamitisch geloof. Zoveel mogelijk volgelingen produceren, maar oh wee als het kind roze bloed in zich heeft dan zijn de rapen gaar. Dan wordt het kind verstoten door de familie en in sommige gevallen zelfs gedood, ook in Nederland. Eerwraak heet dat.
    Ook die kant heet geloof. Ik ben heiden, ben heiden en blijf heiden.

    Iedereen op deze aarde is gelijk. We hebben de aarde in pacht dus waarom het elkaar moeilijk maken. Neen, het geloof denkt daar heel anders over. Maar zoals gezegd, steeds meer mensen keren het geloof de rug toe. En gelukkig maar zeg ik als heiden want als we van het geloof moeten afgaan zag deze wereld er nog veel erger uit dan nu het geval is.

      /   Reply  / 
    1. paul

      zou jj mij willen uitleggen,hoe jouw HEIDENEN bestaan eruit ziet.

        /   Reply  / 
  4. J. Strijker

    Dat gelóóf je niet..

      /   Reply  / 
    1. paul

      strijker,wat geloof jj niet,dat ik in de toekomst Minister-President van dit landje ga worden,zonder Palmbomen en zeegeur,alwaar al die criminele jongens wel Nederland worden binnen-gelaten.En elk WEEKEIND die klootzakken de winkels mogen leeg-jatten. en ij daardoor om deze mening geen Minister-President van Nederland mag worden.IK WORDT MINISTER-PRESIDENT VAN NEDERLAND..Het is alleen ik,of het is niemand.

        /   Reply  / 
  5. paul

    Ik ga Minister-President van Nederland worden,of het wordt NIEMAND MEER.

      /   Reply  / 
  6. paul

    ik PAUL HILGENBERG

      /   Reply  / 
  7. J. Strijker

    Nou Paul ik geloof o.a. dat jij aan opname toe bent.. (en blijf eens wat vaker van de CapsLock af.

      /   Reply  / 
    1. paul

      stem nou maar in de toekomst gewoon op mijn BLAUW MIDDEN,dan heb je nog kans dat je als werkloze naast mij komt te zitten voor het prachtige zeurbedrag van 70.000 euro per jaar.

        /   Reply  / 
  8. sporting

    Eens met de laatste reactie. Al die schreeuwers zitten constant aan de Caps Lock. Zeker bang dat anderen het niet zien. We hebben het gezien Paul, snel gelezen Paul en het voor kennisgeving aangenomen Paul. En nu lekker slapen en morgen niet al te vroeg opstaan.

      /   Reply  / 
    1. paul

      ik heb jou niet nodig als mijn BLAUW MIDDEN in Den Haag aanwezig is.HET SOORT MENSEN ALS JOUW,MIS IK ALS KIESPIJN.

        /   Reply  / 
    2. paul

      mijn CAPSLOCK IS MIJN EIGENDOM VAN MIJN EIGEN laptop,EN MIJN VINGERS TIKKEN IN oMdAT Ik Wil HoE Ik Ze InTik, en geen ander mens op deze aarde.

        /   Reply  / 
  9. sporting

    Paultje weet, ondanks dat hij pretendeert veel te weten, nog steeds niet dat website=eigenaars hoofdletters, dus schreeuwers, niet zo leuk vinden.

      /   Reply  / 
    1. paul

      en sinterklaas is ook alweer terug gegaan naar spanje,op 3 december was hij nog in nedERLAND

        /   Reply  / 
  10. paul

    ZOUDEN JULLIE HET ERG VINDEN,DAT IK UIT DE BUIK GEBOREN BEN VAN MIJN Wijlen Moeder en uit de Sperma van mijn wijlen Vader,ik Minister-President,,,,als eerlijkste man op aarde kan zeggen in alle eerlijke openheid,,,ik Paul Hilgenberg de eerste openlijke HOMO mens als Minister-President van nederland.

      /   Reply  / 
  11. sporting

    Tuurlijk mag je dat zeggen Paul. We leven in een vrij land. Dus je roeptoetert maar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>