Hardere aanpak geweld tegen homo’s

Het kabinet gaat het geweld tegen homo’s harder aanpakken. Dat maakten de minister van Cultuur en Emancipatie (Marja van Bijsterveldt, CDA) en van Veligheid (Ivo Opstelten, VVD) vrijdag bekend. Geweld tegen homo’s krijgt meer prioriteit bij de politie. ‘Heel veel jongeren voelen zich niet veilig genoeg om uit de kast te komen’, zei Van Bijsterveldt.

 

Maar liefst 12 procent van hen onderneemt zelfmoordpogingen. Ze zei ook dat veel homo’s, lesbo’s en transgenders zich niet veilig op straat voelen. Opstelten zegt dat de antidiscriminatiewet ‘spijkerhard’ zal zijn: ‘Geweld tegen homo’s is volstrekt onacceptabel. Homo’s en lesbiennes kunnen rekenen op een overheid die voor hun veiligheid staat.’ Vooral jongeren van etnische minderheden en uit de orthodox religieuze hoek accepteren homoseksualiteit niet, aldus het kabinet. In 2009 werd in een half jaar tijd één op de tien homo –of bi mannen uitgescholden, geïntimideerd of gepest. Bij lesbische en biseksuele vrouwen waren dat er zelfs vier op de tien. Van Bijsterveldt wil dat homo’s weer ‘hand in hand over straat kunnen’. De burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan (PvdA), zei al eerder een eind te willen maken aan het aanhoudende geweld tegen de roze medemens.

Lees ook:Opstelten doet toezggingen over veriligheid homo’s
Lees ook:Geweld tegen LHBT’s in Amsterdam neemt toe
Lees ook:Aanpak homofoob geweld wordt topprioriteit politie
Lees ook:Bijna kwart Nederlandse homo’s slachtoffer van antihomogeweld
Lees ook:Oproep COC aan informateur: geef prioriteit aan aanpak geweld tegen LHBTI’s

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hardere aanpak geweld tegen homo’s

  1. dahlia

    Persoonlijk moet iedereen liefhebben wie hij/zij wil en heb dus niets tegen homoseksualiteit in het algemeen. Maar zolang mannen (vrouwen) in het roze en half in hun blote kont door de straten paraderen moeten ze niet verwachten volledig geaccepteerd te worden. Hetero’s doen dat toch ook niet……. Je bent zoals je bent maar hou je seksualiteit binnenshuis (uitgezonderd de normale dingen als handje vasthouden en een kus hier en daar).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>