Lancering jongeren homogroep Jong&Out Emmen

Zondag 21 juni 2009 staan COC Nederland en COC Groningen & Drenthe met een reuzen roze olifant voor Dierenpark Emmen, voor de lancering van de jongeren homogroep Jong&Out Emmen. Binnen deze groep kunnen homoseksuele tieners activiteiten organiseren voor jongens en meiden tot 18 jaar. Het COC ondersteunt en begeleidt de groep en zorgt voor een veilige omgeving.

 

Dit wordt de twaalfde Jong&Out groep in het land. De groepen zijn onderdeel van projecten van het COC op het gebied van jongeren en onderwijs: naast voorlichting is dat ondersteuning van jongeren om hun eigen Gay-Straight Alliances (GSA) op te zetten op scholen. In het project Roze Olifant gaat het COC in gesprek met scholen: leerlingen en docenten die homoseksualiteit op hun school bespreekbaar willen maken, kunnen dat melde nop www.derozeolifant.nl. Een GSA is een groep homo -en heteroleerlingen die een vuist maken tegen intolerantie op hun school, door debatten, posteracties, voorlichting en gesprekken met de schoolleiding. Als dat niet (goed) lukt, kan Roze Olifant helpen.

Lees ook:GGD-Amsterdam: homovoorlichting bittere noodzaak
Lees ook:Homogeschiedenis.nl maakt homoseksualiteit bespreekbaar op school
Lees ook:Kick-off Gay-Straight Alliances Limburg
Lees ook:Hetero -en homotieners samen op Canal Parade
Lees ook:Leerlingen ontevreden over voorlichting seksuele diversiteit op school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>