Weinig roze op de 50 Plus Beurs

Vorig jaar was de 50 Plus Beurs met veel tamtam één dag ‘omgetoverd’ tot roze dag. Althans: er was een stand van het Platform Homo en Lesbische Ouderen en die vierde vrijdag 21 september 2007 haar tienjarig bestaan. COC Verenigingen, de roze tak van ouderenbond ANBO, Schorer, Stichting de Kringen en Vrouwengroep 7152 waren erin vertegenwoordigd. Het COC sprak na afloop van ‘een daverend succes’, maar dat succes lijkt geen vervolg te krijgen. Op de komende 50 Plus Beurs, woensdag 17 tot en met zondag 21 september in de Jaarbeurs in Utrecht, staat bij de deelnemende organisaties alleen ANBO Roze als homo-organisatie vermeld. Ik vrees dat het roze gehalte dit jaar niet veel verder komt dan een stapel foldertjes tussen de andere paperassen in.

Het ‘daverend succes’ van vorig jaar was ook wel wat overtrokken. De stand stond op een prominente plaats, Dolly Bellefleur trok alle aandacht, er waren sprekers, roze champagne en roze taart, een handjevol journalisten en een paar dozijn roze gasten. De niet-roze medemens wist niet hoe snel hij of zij voorbij de stand moest stuiven, met de blik op oneindig en het schaamrood op de kaken. Hoe dan ook: een vervolg lijkt er dit jaar niet in te zitten. COC Nederland meldt op haar website dat het project Ouderen & Zorg is afgerond en rept nergens over een vervolg daarop. Op de site van ANBO wordt je als roze burger ook niet veel wijzer. Kortom: het was leuk vorig jaar, maar wellicht wat voorbarig om te roepen dat het zo’n succes was. Kennelijk niet succesvol genoeg om dit jaar ook weer prominent op de ouderenbeurs te staan. Een gemiste kans in vergrijzend Nederland.  

 

(Mochten er tóch initiatieven zijn of komen – wellicht van lokale verenigingen – dan nodig ik u uit om dat bij ‘plaats reactie’ te melden)

Lees ook:Roze vrijdag op de 50 Plus Beurs
Lees ook:Roze Vrijdag op 50 Plus Beurs
Lees ook:Roze Vrijdag op de 50 Plus Beurs in Utrecht
Lees ook:Roze vrijdag op de 50 Plus Beurs in Utrecht
Lees ook:Homo Forumdiscussie op de 50 Plus Beurs

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Weinig roze op de 50 Plus Beurs

  1. Jan-Wouter

    Er is duidelijk meer dan ‘slechts een stapel weggedrukte folders’.
    ANBO roze heeft een geheel eigen stand in hal 9, tegenover de stand van de ANBO zelf. En laten we wel zijn: de ANBO ís toch de grootste ouderenbond?

      /   Reply  / 
  2. erik feenstra

    Dat was nérgens te vinden:
    noch op de ANBO site, noch op de site van de Beurs stond iets vermeld over een geheel eigen SNBO-Rze stand. Gelukkig weten we dat dan nu bij deze.

      /   Reply  / 
  3. erik feenstra

    ik bedoelde ANBO-Roze stand

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>