Roze Vrijdag op de 50 Plus Beurs in Utrecht

IMG_20160522_122635Woensdag 16 tot en met zondag 20 september 2009 vindt de 17e editie van de 50 Plus Beurs plaats. Het wordt al een beetje traditie: vrijdag 18 september is het voor de derde keer Roze Vrijdag op de beurs. COC Nederland, Schorer, Movisie en  ANBO richten een eigen stek in voor roze vijftigplussers: stand 047 in hal 11. Dolly Bellefleur treedt op, er is een prijsvraag en er komt een politiek debat over de Roze Loper, een prijs die is ingesteld om homovriendelijkheid in de zorg te bevorderen.

 

Motto is – hoe kan het ook anders – ‘zichtbaar roze’. Helaas zijn de websites van de beurs, het COC, ANBO, Movisie en Schorer niet bepaald scheutig met informatie over Roze Vrijdag. Tijden kon ik dan ook nergens achterhalen. De beurs zelf is open van 10.00 tot 17.00 uur: dát staat vast. Overigens schijnt ouderenbond ANBO (de grootste van het land) zelf dit jaar niet op de 50 Plus Beurs te staan: er schijnt ruzie te zijn met de organisatie. Volgens directeur Liane Wubbels, die in 2004 na ruzie met het bestuur bij COC Nederland als directeur het veld moest ruimen, zijn alle wensen van de ANBO ‘getorpedeerd: dit jaar is er zoveel tegenwerking en sturing, dat we geen andere keuze hebben dan afzien van deelname.’ De bond is wel aanwezig als ANBO Roze, Blijf Veilig Mobiel en neemt deel aan verschillende debatten op de beurs.

Lees ook:Roze vrijdag op de 50 Plus Beurs
Lees ook:Roze Vrijdag op 50 Plus Beurs
Lees ook:Homo Forumdiscussie op de 50 Plus Beurs
Lees ook:Roze vrijdag op de 50 Plus Beurs in Utrecht
Lees ook:Liane den Haan en het ‘ouderenoproer’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>