Roze Woensdag tijdens Vierdaagse Nijmegen

Deze week is Nijmegen één week het centrum van Nederland: van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 juli 2008 wandelen ruim 44.000 deelnemers de Nijmeegse Wandel Vierdaagse (editie 2011: klik hier). De middenstand van de stad riep 37 jaar geleden de Vierdaagsefeesten in het leven: de hele binnenstad is zeven dagen en nachten één groot openluchtpodium, met  vuurwerk op de Waalkade, een vlaggenparade, meer dan 200 (gratis) optredens op 35 podia, herdenkingsmomenten én: Roze Woensdag. Sinds 1998 organiseert de homohoreca in Nijmegen een eigen roze dag, in navolging van Roze Zaterdag (dit jaar in Tiel) en Roze Maandag op de kermis in Tilburg: dit jaar op maandag 21 juli. Woensdag 16 juli kleurt Nijmegen roze.

 

Op die dag verwelkomen café’s en toeschouwers de lopers. De café’s ‘De Verjaardag’ en ‘The Great Pretender’ in de Van Welderenstraat namen ooit het initiatief, later haakten meer en meer ondernemingen aan. In 2005 was de Van Helderenstraat te krap geworden en moest de wandelroute  worden omgeleid langs een tracé zonder homotenten. Niettemin leggen de lopers de laatste meters af langs een ‘roze slinger’. Het roze feest barst los om 12.00 uur in de Hertogstraat, ter hoogte van café ’t Hoofdkantoor en op het Waalpark-podium van de Valkhof Affaire. Tot 19.00 uur draaien dj’s, zijn er acts en optredens van Nederlandse artiesten. Daarna kan iedereen doorfeesten in de café’s in het centrum: zie website. De site van COC Nijmegen – toch al nooit écht scheutig met informatie over het roze gebeuren in de stad – meldt … niets.

Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen
Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen 2010
Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen 2012
Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen 2011
Lees ook:Roze Dinsdag Valkenswaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>