COC roept Melkweg op homofobe band te weigeren

COC Amsterdam is not amused over het geplande optreden van de homofobe band Jedi Mind Tricks op donderdag 11 november in de Amsterdamse Melkweg. De Amerikaanse hiphopband riep in  het verleden in  haar songteksten veelvuldig op tot geweld tegen homo’s met teksten als: ‘beat a faggot till he ain’t fucking gay no more’. COC Amsterdam wil dat de Melkweg de band weigert, maar de poptempel zei in een reactie dat de band deze songs al lang niet meer uitvoert.

 

Het COC is niet onder de indruk: zo oud zijn de teksten niet en de band heeft er nooit afstand van genomen. Het zou zomaar kunnen dat de heren deze songs spontaan tóch uitvoeren in de Melkweg. Voorzitter Dennis Boutkan: ‘Het is eigenlijk nog erger, want in een interview in 2007 heeft zanger Vinnie Paz zijn homofobe teksten afgedaan als ‘straattaal’. De invloed van dergelijke teksten op de jongerencultuur is groot. Je moet geen band naar Amsterdam willen halen die oproept tot geweld tegen homo’s. Door dit optreden keurt de Melkweg het gedachtegoed van de band impliciet goed.’ COC Amsterdam heeft een open brief aan de Melkweg gestuurd, tot nu toe echter zonder resultaat.

Lees ook:Protest tegen optreden Steen in de Melkweg
Lees ook:Festival op Aruba weert homofobe songs na klachten
Lees ook:Melkweg cancelt concert homohater Sizzla
Lees ook:Verklaringen podia, organisatoren en artiest rondom optreden Sizzla
Lees ook:Gratis tickets Of Montreal in de Melkweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>