Protest tegen optreden Steen in de Melkweg

IMG_20160517_101455De Amsterdamse Melkweg laat een optreden van de omstreden homofobe rapper Steen zondag 15 mei gewoon doorgaan. Het COC en Hans Verhoef, bekend van zijn winkel Gay & Gadgets in de Spuistraat, voerden een gesprek met de leiding van de poptempel. Aanleiding was een optreden van de rapper op 5 mei tijdens het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Het COC was des duivels dat iemand daar mocht optreden die zegt homo’s te willen ‘vergassen’.

Steen spreekt zich al jaren haatdragend uit over homo’s. Het COC en Verhoef wilden de leiding van de Melkweg zover zien te krijgen dat het concert zou worden afgeblazen, maar dat gaat niet gebeuren. De Melkweg laat Steen gewoon optreden, maar wil binnenkort een debat te organiseren over de vraag of discriminerende teksten de reden kunnen zijn om een concert af te blazen. Het COC en Verhoef zijn not amused en roepen op te komen demonstreren, zondag van 18.00 tot 20.00 uur voor de ingang van de Melkweg, Lijnbaansgracht 234a (achter de Stadsschouwburg). Aanmelden kan via een speciale Facebook-pagina.

Lees ook:Melkweg cancelt concert homohater Sizzla
Lees ook:Eurovision in Concert 2016 in de Melkweg Amsterdam
Lees ook:COC roept Melkweg op homofobe band te weigeren
Lees ook:Jamaïcaanse homohater zingt ook in Den Haag
Lees ook:Homohater Beenie Man op Parkpop Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>