George Michael stierf een natuurlijke dood

IMG_20160518_141547Op Eerste Kerstdag overleed de beroemde Britse popster George Michael. Hij werd slechts 53 jaar. De doodsoorzaak is nu bekend: de zanger stierf een natuurlijke dood. Uit het rapport van de patholoog die hem onderzocht blijkt dat Michael problemen met zijn hart en leververvetting had. De politie zei al snel geen verdachte omstandigheden te hebben gevonden. Zijn manager zei toen al te denken dat Michael aan hartfalen was overleden.

Zie ookGeorge Michael was een gulle gever

De in 1963 in Londen geboren George Michael brak in de jaren ’80 doorbrak met WHAM! dat hij samen met zijn jeugdvriend Andrew Ridgely had opgericht. De beeldschone George groeide uit tot tieneridool en meisjesicoon. In 1987 besloot hij solo verder te gaan. Zijn debuutalbum ‘Faith’ ging meer dan 20 miljoen keer over de toonbank. Veel radiostations weigerden zijn eerste nummer ‘I Want Your Sex‘ te draaien, maar het werd een mega-hit. Hij werkte samen met grootheden als Elton John en Aretha Franklin, won meerdere Grammy’s en verkocht in totaal meer dan 100 miljoen platen.

Voor de LGBT-gemeenschap groeide hij uit tot een icoon. Zijn coming-out was misschien wel de pijnlijkste en meest spectaculaire die je je als roze medemens kan voorstellen: in 1989 werd hij op een openbaar toilet in Beverly Hills door een undercover-agent al cruisend betrapt. Kort daarop kwam hij bij CNN openlijk uit de kast en verscheen de single Outside, over de lol van buitenseks. De bijbehorende clip (klik hier) werd door veel tv-zenders in ieder geval overdag niet uitgezonden. Op liefdadigheidsgebied betekende Michael ook veel. Zo was hij patroon van de Elton John AIDS Foundation en trad op tijdens talloze benefietavonden. In 1993 overleed zijn partner Anselmo Feleppo aan de gevolgen van aids. Michael strotte in een diepe depressie en schreef lange tijd geen nieuwe songs.

Lees ook:Popster en gay-icoon George Michael (53) overleden
Lees ook:Elton John is machtige Engelsman
Lees ook:Elton John zou alles inruilen voor tiener die aan aids stierf
Lees ook:George Michael gaat zijn muziek gratis weggeven
Lees ook:Sir Elton John: ‘Mijn grootste wens is dat aids verdwijnt’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>