Popster en gay-icoon George Michael (53) overleden

Op Eerste Kerstdag is de beroemde Britse popster George Michael overleden. Hij werd slechts 53 jaar. De doodsoorzaak is nog niet officieel bekend, maar het zou ‘hartfalen’ zijn. De politie heeft geen verdachte omstandigheden gevonden. ‘Tot ons grote verdriet bevestigen we dat onze geliefde zoon, broer en vriend George is overleden, vredig thuis in de kerstperiode’, luidde de persverklaring.

Zie ook: George Michael was een gulle gever en Tribute in Paradiso

De in 1963 in Londen geboren George Michael brak in de jaren ’80 doorbrak met WHAM! dat hij samen met zijn jeugdvriend Andrew Ridgely had opgericht. De beeldschone George groeide uit tot tieneridool en meisjesicoon. In 1987 besloot hij solo verder te gaan. Zijn debuutalbum ‘Faith’ ging meer dan 20 miljoen keer over de toonbank. Veel radiostations weigerden zijn eerste nummer ‘I Want Your Sex‘ te draaien, maar het werd een mega-hit. Hij werkte samen met grootheden als Elton John en Aretha Franklin, won meerdere Grammy’s en verkocht in totaal meer dan 100 miljoen platen.

Voor de LGBT-gemeenschap groeide hij uit tot een icoon. Zijn coming-out was misschien wel de pijnlijkste en meest spectaculaire die je je als roze medemens kan voorstellen: in 1989 werd hij op een openbaar toilet in Beverly Hills door een undercover-agent al cruisend betrapt. Kort daarop kwam hij bij CNN openlijk uit de kast en verscheen de single Outside, over de lol van buitenseks. De bijbehorende clip (klik hier) werd door veel tv-zenders in ieder geval overdag niet uitgezonden. Op liefdadigheidsgebied betekende Michael ook veel. Zo was hij patroon van de Elton John AIDS Foundation en trad op tijdens talloze benefietavonden. In 1993 overleed zijn partner Anselmo Feleppo aan de gevolgen van aids. Michael strotte in een diepe depressie en schreef lange tijd geen nieuwe songs.

Lees ook:George Michael stierf een natuurlijke dood
Lees ook:Elton John is machtige Engelsman
Lees ook:Sir Elton John: ‘Mijn grootste wens is dat aids verdwijnt’
Lees ook:Elton John haalt miljoenen op voor aids op Oscars party
Lees ook:Elton John schrijft musicalfilm over aids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>