George Michael gaf er geen ruchtbaarheid aan, maar was een gulle gever

De op Eerste Kerstdag plotseling overleden popicoon George Michael was een onbaatzuchtige, gulle gever. Zelf had hij niet graag dat de pers daar aandacht aan besteedde, maar sinds zijn overlijden stromen sociale media vol met verhalen over de miljoenen die de beroemde zanger doneerde of simpelweg aan anderen gaf. Hij hielp regelmatig mensen financieel uit de brand.

Zie ook: Tribute in Paradiso

Zo gaf hij een serveerster een fooi van 5.000 pond zodat ze haar opleiding als verpleegkundige af kon maken en gaf hij een vreemde 15.000 pond om haar schulden mee af te betalen. Hij werkte als vrijwilliger in een daklozenopvang en zette een fonds op dat subsidies aan gehandicapte kinderen en volwassen verstrekt. De muziekrechten van Last Christmas en Everything She Wants gaf hij aan een stichting die zich inzet voor de bestrijding van hongersnood in Ethiopië. Ook Aids-fondsen en liefdadigheidsinstellingen om kanker bij kinderen te bestrijden kregen gedurende zijn hele leven grote sommen geld.

Lees ook:Spaanse senator wijt hoge staatsschuld aan subsidies non-profit homo-organisaties
Lees ook:Krol bereid schuld Gay Krant te betalen
Lees ook:Transseksueel houdt succesvolle hongerstaking
Lees ook:Koopziek kerstinkopen doen of geld doneren
Lees ook:Europees Parlement keurt subsidies LHBT-rechten goed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>