Jetta Klijnsma: ‘Seksuele geaardheid en handicap opnemen in Artikel 1′

eh_brugSeksuele geaardheid en handicap moeten worden vermeld in Artikel 1 van de Grondwet. Daarvoor pleit Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken. Vrijdagavond verzorgde zij in Nijmegen de jaarlijkse Burgemeester Dales lezing, vernoemd naar Ien Dales (1931-1994), oud-burgemeester van Nijmegen, staatssecretaris en later minister van Binnenlandse Zaken.

‘Volgens juristen is het misschien niet nodig, omdat Artikel 1 duidelijk zegt dat discriminatie op welke grond dan ook verboden is’, zei Klijnsma, maar ze denkt dat het voor LHBT’s ‘veel kan betekenen als dit wel gebeurt.’ Ze erkent dat wetten alleen de wereld niet verbeteren: ‘Daar moeten we ons met elkaar voor inzetten.’ Op de avond va nde Ien Dales lezing wordt jaarlijks ook de Ien Dalesprijs uitgereikt. Dit jaar ging de prijs naar de vrijwilligers van opvangcentrum Heumensoord.

 

Lees ook:Vrijdag 5 februari: staatssecretaris Jetta Klijnsma verzorgt Dales Lezing Nijmegen
Lees ook:Jongerius spreekt Burgemeester Dales Lezing
Lees ook:Fifi Groenendijk wint Burgemeester Dales Prijs 2014
Lees ook:Burgemeester Dales Lezing door Fatima Elatik
Lees ook:Thom de Graaf verzorgt Burgemeester Dales Lezing 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>