Thom de Graaf verzorgt Burgemeester Dales Lezing 2014

eh_brugVrijdag 31 januari spreekt Thom de Graaf de 17e  Burgemeester Dales Lezing uit in het stadhuis van Nijmegen. Tijdens de avond, die om 20.00 uur begint, wordt de Burgemeester Dales Prijs uitgereikt. Lezing en prijs zijn genoemd naar Ien Dales (1931-1994), voormalig minister van Binnenlandse Zaken en oud-burgemeester van Nijmegen. In die functies maakte zij zich sterk voor maatregelen en wetten op het gebied van anti-discriminatie. Thom de Graaf (1957) is lid van de Eerste Kamer en was fractieleider van D66 in de Tweede Kamer, vicepremier en minister voor Bestuurlijke vernieuwing in het kabinet Balkenende-II en van 2007 tot en met 2012 burgemeester van Nijmegen.

De avond is vrij toegankelijk. De Gemeente Nijmegen treedt op als gastvrouw en biedt een hapje en een drankje aan. De deuren gaan om 20.00 uur open, de lezing begint om 20.30 uur. Het is verstandig op tijd te komen, want vol is vol! COC Nijmegen en Stichting Burgemeester Dales Lezing riepen prijs en lezing in het leven. De prijs wil vrouwen, mannen of organisaties eren die in het Rijk van Nijmegen ‘vorm gaven aan artikel 1 van de Grondwet, dat het beginsel van non-discriminatie verwoordt: mensen die zich ondubbelzinnig en belangeloos inzetten voor emancipatie van minderheden, voor gelijke behandeling van achtergestelde groepen en/of voor bestrijding van discriminatie’. De lezing geeft prominenten de kans zich uit te laten over actuele problemen die te maken hebben met het non-discriminatiebeginsel. De lezing werd eerder uitgesproken door onder meer Anil Ramdas, Jan Pronk, Femke Halsema, Afshin Ellian, Ed. van Thijn, Rob Tielman en Alexander Pechtold.

Lees ook:Fifi Groenendijk wint Burgemeester Dales Prijs 2014
Lees ook:Vrijdag 5 februari: staatssecretaris Jetta Klijnsma verzorgt Dales Lezing Nijmegen
Lees ook:Vrijdag 27 januari: Gerard Spong spreekt Burgemeester Danes Lezing 2017 uit
Lees ook:Nationale Ombudsman verzorgt Burgemeester Dales Lezing 2012
Lees ook:Burgemeester Dales lezing 2011: Atzo Nicolaï

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>