Erwin Olaf haalt uit naar Bert Brussen

Fotograaf Erwin Olaf heeft donderdagavond in het programma Pauw en Witteman uitgehaald naar Bert Brussen, hoofdredacteur van The Post Online. Olaf was uitgenodigd omdat hij de nieuwe euro heeft ontworpen, Brussen om te praten over de 35 duizend dreigtweets die er per dag in Nederland de wereld ingaan. Olaf vindt dat Brussen net zo hard meedoet aan het haatklimaat op Twitter, bijvoorbeeld aan homohaat. ‘Jij hebt mij weggezet als vieze relnicht’, zei een duidelijk geëmotioneerde Olaf. ‘Omdat jij GeenStijl-verslaggever Tom Staal in het gezicht had gespuugd‘, antwoordde Brussen. ‘Dat deed ik omdat hij mij dwong te zoenen met een vrouw’, beet Olaf terug.

De discussie dreigde te ontaarden in een tenenkrommende scheldpartij. ‘Je hebt in het verleden vreselijke dingen geschreven over homoseksuelen’, zei Olaf. ‘Bied je excuses dan aan!’  Maar dat deed de ex-twitteraar niet. Hij ontkende te hebben beledigd en weigerde excuses. Brussen was ooit een fervent twitteraar en de inhoud van zijn tweets was regelmatig niet bepaald zachtzinnig.  Naar eigen zeggen is hij daarmee gestopt, omdat  het ‘verslavend werkte’.

Lees ook:Erwin Olaf heeft spijt van spuugincident tijdens kiss-in
Lees ook:Erwin Olaf roept op tot massale kiss-in
Lees ook:Erwin Olaf kiekt Máxima
Lees ook:Californië: Amerikaan schiet zoon dood ‘omdat hij homo is’
Lees ook:Erwin Olaf heeft zijn buik vol van Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>