VPRO Andere Tijden zoekt ‘genezen’ homo’s

Het geschiedenisprogramma Andere Tijden (VPRO/NTR) is bezig met het voorbereiden van een uitzending over homotherapie, over christelijke organisaties die dachten (en denken) dat homoseksualiteit een ziekte, neurose of stoornis is die te behandelen en te genezen is. Een van die organisaties was EHAH, de Evangelische Hulp aan Homofielen, die een pand hadden in de Willemsstraat in Amsterdam. De EHAH is een voorloper van de stichting Different, die onlangs in het nieuws kwam vanwege diezelfde therapieën.

 

In 1983 heeft een groep actievoerders het pand een aantal uren bezet en een deel van de administratie meegenomen. Een van de actievoerders heeft iets in de pers gezegd: ze heet Anneke. De groep zou uit de COC-hoek komen, maar dat is niet zeker. ‘Wij zouden ontzettend graag met hen in contact willen komen’, meldt de redactie van het tv-programma. ‘Nog mooier zou het zijn als we in contact zouden kunnen komen met mensen die in de jaren ’70 of ’80 een dergelijke therapie hebben gevolgd en daarover zouden willen vertellen. Bij de EHAH, of elders, bijvoorbeeld bij de Nieuwe Schepping. Wie ons verder kan helpen (graag!) kan contact met mij opnemen: [email protected] of Merlijn Schneiders: [email protected]. Hartelijk dank alvast.

Lees ook:‘Herstellende homotherapie’ moet blijven
Lees ook:Nieuwe site homo’s in de kerk
Lees ook:Alcoholics Anonymus starten gay groep
Lees ook:Californië verbiedt omstreden homotherapie
Lees ook:Bob de Rooij naar Songfestival?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>