Dolly, Hemelse modder en oog voor vrouwen

Dolly Bellefleur praat komende woensdag met Peter Mayoh van restaurant Hemelse Modder en Marian Bakker, die de foto-expositie Oog voor vrouwen maakte. Normaal is haar radioprogramma ‘Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein’ op de eerste woensdag van de maand te beluisteren, maand af en toe vergadert het gemeentebestuur op die dag en moet ‘Frau Antje van het Verkeerde Kantje’ (zoals ze zichzelf laatst presenteerde) verhuizen naar een andere woensdag. Dit keer is dat 15 juli 2009. In 1984 kraakten elf jonge honden een pand tegenover het toenmalige Amsterdamse COC en maakten er een restaurant van, dat 25 jaar later nog steeds bestaat, tegenwoordig aan de Oude Waal 11.

 

Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt er een kookboek met de populairste recepten en een relaas over de geschiedenis van het restaurant. Fotografe Marian Bakker stelde een fototentoonstelling samen over lesbische emancipatie en activisme in de jaren tachtig en negentig, die tot en met 9 augustus in de Openbare Bibliotheek Amsterdam is te zien. Ze vertelt het verhaal aan de hand van thema’s als woon -en kraakgroepen, vrouwencollectieven (garage Knalpot, fietsenwinkel Zijwind, boekhandel Xantippe), uitgaan (Crea Café, Vivelavie, Saarein, Dansfloor), manifestaties, vriendinnen, de lesbische familie en zelfs het lesbische huisdier. Ze was de huisfotograaf van de Amsterdamse Gay Games in 1998. Met deze expositie neemt ze afscheid van IHLIA-Homodok, waar ze sinds 2002 exposities en culturele activiteiten organiseerde. De uitzending is woensdag live te beluisteren van 19.00 tot 20.00 uur op homoradio MVS via Salto 1, 1:106.8 FM op de ether en 103.3 FM op de kabel en online via www.salto.nl, doorklikken naar StadsFM (bron: persbericht).

Lees ook:Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein
Lees ook:Dolly praat over Annemarie Grewel op homoradio
Lees ook:Dolly praat op homoradio over Pink Point
Lees ook:Bellefleur babbelt over Moederdag op homoradio
Lees ook:Dolly te gast in eigen radioprogramma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>