Op 1 april doet Dolly wat ze wil

IMG_20160522_142305De grootste mop op de radio? Dat is natuurlijk Dolly Bellefleur. Geen grap, maar een koosnaam: ‘moppie’. Moppie Bellefleur grapt in haar radioprogramma ‘Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein’ op woensdag 1 april 2009 erop los over het nieuwe boek over Wim Sonneveld en de tentoonstelling ‘Lach en Vergeet’ in het Joods Historisch Museum. De dood van de 56-jarige cabaretier Sonneveld bracht in 1974 een schok teweeg. Waar menig kleinkunstenaar na zijn dood in de vergetelheid raakte, worden zijn liedjes en sketches nog altijd gespeeld en verschijnen er nog steeds platen, cd’s en dvd’s. Onlangs kwam het boek ‘Sonneveld, mevrouw! De Utrechtse jaren’ uit. De titel doelt op zijn jonge jaren in zijn geboortestad Utrecht, toen hij voor zijn vader (kruidenier) boodschappen rondbracht (bron: persbericht)

 

De tentoonstelling in het Joods Historisch Museum ‘Lach en Vergeet‘ gaat over bekende en minder bekende liedjes van joodse artiesten. ‘Als ik tweemaal met m’n fietsbel bel’, ‘Een fluitje van een cent’ en ‘Dinges weet niet wat swing is’ zijn voorbeelden van nummers, die tussen 1890 en 1960 uitkwamen. De Hollandse Schouwburg sluit hierbij aan met de videopresentatie ‘Tot het doek valt‘. Deze schouwburg bood veel joodse artiesten een podium, tot de Duitsers het theater in beslagnamen en vanaf 1942 hier vandaan Joden deporteerden. Na de oorlog werd het gebouw een herdenkingsplek. De uitzending is woensdag live te beluisteren van 19.00 tot 20.00 uur via Salto 1: 1:106.8 FM op de ether en 103.3 FM op de kabel en via www.salto.nl, doorklikken naar StadsFM.

Lees ook:Dolly Bellefleur presenteert ontwerpwedstrijd in Joods Historisch Museum
Lees ook:Dolly Bellefleurs Gay Grip op de Griepshow
Lees ook:Dolly’s radioprogramma: ‘Gewoon jezelf zijn’
Lees ook:Boris Dittrich te gast bij Dolly’s radioprogramma
Lees ook:Expositie ‘L-project’ over 40 jaar lesbo’s in Berlijn

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Op 1 april doet Dolly wat ze wil

  1. Pingback: Dolly zoekt materiaal voor Dolly-expositie | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>